阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Below are stories of kids who saw a need in the world and set out to fix it. Hearing the stories will inspire generosity and charity in your own kids.
Janine Licare and Aislin Livingstone — Kids Saving the Rainforest: Janine and Aislin were 9 when they saw the rainforest disappearing in Costa Rica. Being dissatisfied with how their donations were being spent with other rainforest charities, they began their own organization—Kids Saving the Rainforest.
Austin Gutwein — Hoops of Hope: At 10, Austin watched a video of children who had lost their parents due to AIDS. Austin decided to organize a charity called Hoops of Hope. Through sponsorships, participants have raised over $2.5 million to provide those kids access to food, clothing and shelter. However, Hoops of Hope is now closed.
Mackenzie Bearup — Sheltering Books: Mackenzie was 13 when she began collecting children’s books for shelters in and around Alpharetta, Georgia. It soon became a family project with her 2 brothers working alongside her. In total, they have collected and donated over 360,000 books for shelters across the world.
Annie Wignall — Care Bags 4 Kids: At 11, Annie began the Care Bags 4 Kids when she discovered there were many kids in crisis situations who had to leave their homes. Annie’s organization creates and distributes fabric care bags filled with essential and comforting items for needy children.
1. Which charity is concerned about environment protection?
A. Hoops of Hope. B. Sheltering Books.
C. Care Bags 4 Kids. D. Kids Saving the Rainforest.
2. What is special about Austin Gutwein’s charity organization?
A. It is inaccessible now. B. It is in the charge of kids.
C. It has collected millions of books. D. It offers help to needy children.
3. Who might be the intended readers of the text?
A. Students. B. Parents. C. Donors. D. Teachers.
【答案】1. D2. A3. B
【解析】
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个由孩子发起组织
公益机构。
【1题详解】
细节理解题。根据第二段“Janine and Aislin were 9 when they saw the rainforest disappearing in Costa Rica. Being dissatisfied with how their donations were being spent with other rainforest charities, they began their own organization—Kids Saving the Rainforest.”(珍妮和艾斯林9岁时看到哥斯达黎加的雨林正在消失。由于不满意自己的捐款被其他热带雨林慈善机构使用,他们成立了自己的组织——儿童拯救热带雨林。)可知,Kids Saving the Rainforest 关注的是雨林保护。故选D。
【2题详解】
细节理解题。根据第三段“However, Hoops of Hope is now closed.”(然而,Hoops of Hope现在关闭了)可知,奥斯汀·古特温的慈善组织的特别之处是现在无法进入。故选A项。
【3题详解】
推理判断题。根据第一段“Hearing the stories will inspire generosity and charity in your own kids.”(听这些故事会激发你孩子的慷慨和慈善)可推知,文章的目的是通过这些孩子的故事来激发读者自己孩子的慷慨和慈善行为,因此目标读者是父母,故选B。