A
(2021·广州市高三年级阶段训练)
    
        
            |      BookWorm   Cultural Homestay Program STAY IN THE ASIAN   COUNTRY OF YOUR CHOICE FOR 3 MONTHS | 
        
            |   Our   program gives you the chance to improve your Asian language skills (or start   learning a new language) as well as discovering more about the country you   are visiting.You will live with a local family specially chosen for you based   on your shared interests.In return for teaching the family's children English   for around 2 hours each day,you will be given the chance to experience the local language   and culture.You will also receive 400 dollars pocket money each month,as well as free   plane tickets to and from the country you visit. | 
        
            | ABOUT THE PROGRAM | 
        
            |  TO TAKE PART YOU MUST: •Have a current passport •Be a senior middle school or university student •Be between 16 and 25 years old •Have   excellent   English language skills  •Be open to other cultures •Be interested in Asian culture  |   BOOKWORM WILL GIVE YOU : •Free tickets to and from the country   you choose •Local language lessons (6    hours per week) •Your own private bedroom      with free Internet •Pocket money($400 a month) •A local phone card •Airport  pickup,welcome  dinner and a 3day city tour | 
        
            | For a full   list of participating countries and details about how to apply please visit   our website www.bookwormasia.org. | 
    
 
语篇解读: 本文介绍了书虫文化寄宿计划的相关情况,包括该计划的意义、申请人的条件以及享受的待遇等。
1.Why would a homestay family probably want to take part in this  program ?
A.They are eager to share their interests.
B.They are paid to do so by the company.
C.They wish to travel to other countries later.
D.They want their own children to learn English.
D [推理判断题。根据方框中的“In return for teaching the family's children  English...to experience the local language and culture”可知,作为对每天教寄宿家庭的孩子大约2小时英语的回报,你将有机会体验当地的语言和文化。据此可以推知,寄宿家庭想参加这个计划的原因可能是想让他们的孩子学英语,故D项正确。]
2.Who CANNOT take part in the program as a homestay visitor?
A.Someone who already speaks an Asian language.
B.A student that has taken part in the program before.
C.A 24yearold middle school English teacher from the UK.
D.A student born in a nonEnglish language speaking country.
C [细节理解题。根据TO TAKE PART YOU MUST部分中的“Be a senior  middle school or university student”可知,参加者须是高中生或大学生。C项“一名来自英国的24岁的中学英语教师”不符合参加条件,故选C。]
3.What will each homestay visitor receive for free as part of the program?
A.A mobile phone.
B.A return airplane ticket.
C.Three restaurant meals a day.
D.Citywide bus and train travel.
B [细节理解题。根据方框中的“You will also receive...free plane tickets to and  from the country you visit”可知,寄宿家庭的访客将得到免费的往返机票,故B项正确。]