用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
2021届高三二轮复习增分强化练二十二阅读理解 阅读七选五 语法填空(英语 解析版).doc
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类二轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小940 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/5/8 8:46:52
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

Workers are returning to their careers, or starting new ones after age 65.

More than ever, work is where many of us get our sense of purpose.That doesn't end at age 65.After being retired for only three months, Sue Ellen King returned to work at the University of Florida Health in Jacksonville, Florida, where she had been a care nurse and nursing educator for 38 years.She is now working part­time in a position created just for her.“It's perfect” she told The New York Times.“I get the satisfaction of having people appreciate what I do.” With the average life span for those who reach age 64 now getting all the way to 84 years old, those who reach retirement age still have many potential years of work to go.

Job sites connected toward part­timers, temporary positions, and some can also turn up opportunities that may lead to longer­term work.Fred Dodd tried a part­time job after his unemployment as a clerk for large banks at age 63.He'd thought about retiring then.“But part of me just wanted to keep working partly for the money, but more just because I felt I wanted to do more in my career” he said.

The retired have the advantage of not needing to focus on the earnings potential of whatever jobs they take on, so these older workers are attracted to more meaningful work.And since they are voluntarily putting their skills and experience to good use, they may well have more flexibility than mid­career people.Two­thirds of retirees who'd come back to the work world were doing meaningful work they enjoyed.Legal work and community service were popular choices, as was teaching—all areas in which older workers might have an opportunity to make their own schedules.

Earning more money rarely seems like a bad idea, but it can cause issues for retirees, including effects when they claim Social Security (申请社会保障) benefits early.

 [语篇解读] 本文是一篇说明文。文章介绍了65(退休)以后,工人们开始重返自己的职业生涯,或者开始新的职业生涯这一社会现象。

1How does Sue Ellen King like her work?

AInteresting.                   BSatisfying.

CBoring.                              DEncouraging.

解析:推理判断题。根据第二段的“‘It's perfect’ she told The New York Times.‘I get the satisfaction of having people appreciate what I do.’(‘太完美了,她告诉《纽约时报》。人们欣赏我所做的事情,让我感到满足’)可知,Sue Ellen King对她的工作很满意。故选B

答案:B

2What does the second paragraph mainly tell us?

AGiving an example of successful returning to work after retirement.

BWhy Sue Ellen King found a nursing job.

CWhat is Sue Ellen King's work.

DGiving an example of working full­time in a university.

解析:段落大意题。第二段主要以Sue Ellen King为例,介绍她在退休三个月后,回到位于佛罗里达州杰克逊维尔的佛罗里达大学健康中心工作,她在那里做了38年的护理护士和护理教育工作者。她在重返工作岗位后,感到非常满足。由此可知,本段主要是给出一个退休后,成功重返工作岗位的例子。故选A

答案:A

3What was the main reason for Fred to have a part­time job?

AHe was out of work.

BHe could help large banks.

CHe had personal crisis.

DHe liked continuing working.

解析:细节理解题。根据第三段的“‘But part of me just wanted to keep working partly for the money, but more just because I felt I wanted to do more in my career’ he said.(‘但我想继续工作,一方面是为了钱,但更多的是因为我觉得自己想在职业生涯中做得更多,他说)可知,他做兼职工作是因为他喜欢继续工作。故选D

答案:D

4Why do the retired like meaningful jobs?

AThese jobs have more flexibility.

BThese jobs have lots of potential.

CThey don't care much for salary.

DThey can't do very hard jobs.

解析:细节理解题。根据第四段的“The retired have the advantage of not needing to focus on the earnings potential of whatever jobs they take on, so these older workers are attracted to more meaningful work.(退休人员的优势在于,不管他们从事什么工作,他们都不需要关注潜在的收入,所以这些年长的员工会被更有意义的工作所吸引)”可知,退休人员关注有意义的工作是因为他们不需要关注收入。故选C

答案:C

相关资源高级搜索
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册