用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
通用版2010-2020高考真题分项详解专题22阅读理解阅读表达类(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1184 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/10/16 16:21:10
    下载统计今日0 总计5
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

1.2020年,天津卷,第一次高考)

I remember the day shyness took over my life. I was 14 and having a French lesson The teacher told us to record ourselves speaking about a holiday. Perfect I recorded myself with confidence. Then, I pressed "play" to listen back. All I heard was a little kid talking. My immediate reaction was to assume I was listening to someone else's recording. But that was my voice. I realised there was something strange about me.

My little voice has made me feel really shy. And my shyness has caused me to avoid attending events, not make important connections, and keep my ideas to myself. As a shy person, working from home, hiding behind my computer was brilliant. But the more time I spent hidden away, the more my comfort zone shrank(缩小). Everyday interactions, like ordering a coffee, became increasingly awkward and uncomfortable.

And then, one day I was at a big conference and it suddenly hit me like lightning. All speakers were confident, comfortable with being seen. There were no quieter voices. But the trouble is, if the loud voices are the only ones you hear, we quiet people feel even more alienated(疏远的)。 The world needs a mixture of personalities. Success is not just about who can shout the loudest. The world needs quieter people, too. That day I chose to stop hiding and embrace my shyness. No more feeling like I needed to change who I am in order to succeed. No more living a small life.

Then I created the Shy and Mighty Society, a space for shy people like me to shine, and in the process of helping others, I could also push myself forward, bit by bit. Now, I'm happy to tell people I feel shy. I'm not ashamed any more. And I know that I’m not alone.

1.Why did the author feel strange about herself after listening to the recording? no more than 10 words

2.What is the main idea of Para.2? no more than 10 words

3.What does the underlined word in Para.3 mean? 1 word

4.Why did the author create the Shy and Mighty Society? no more than 10 words

5.Suppose you are in charge of the Shy and Mighty Society, what will you do to help other shy people? And why? no more than 20 words

【答案】

1.Because her voice was different from what she had expected.

Or: Because all she heard was a little kid talking.

Or: Because of her little voice.

2.Her shyness had a/anbad influence/effect/impact on herlife

Or: Her shyness kept her hidden away.

Or: Her shyness kept her away from other people.

3.Accept.

Or: Welcome.

4.To help shy peopleto shine and push herself forward.

Or: To help other shy people and herself.

5.I will organize a speech contest so that they can walk out of their comfort zone and become more confident.

Or: I will share my experience with them, telling them how I handle my shyness.

Or: I will encourage them to take part in various activities to improve their social skills.

【解析】本文是一篇记叙文。作者是一个害羞的人,害差使作者不敢参加活动,并把自己封闭起来。后来作者接受了自己的害怕,并创建了Shy and Mighty Society,给像自己一样害羞的人发光的空间,共同提高。

1.细节理解题。根据第一段I pressed "play" to listen back. All I heard was a little kid talking. My immediate reaction was to assume I was listening to someone else's recording. But that was my voice. I realised there was something strange about me.可知,作者录完音后,按下播放键来听,奇怪地听到一个小孩在说话。作者的第一反应是以为在听别人的录音,但那是作者的声音。由此可知,作者感到奇怪是因为自己的声音小,或听到一个小孩在说话,或是感觉听到的不是自己期望的。故答案为:Because her voice was different from what she had expected. Or: Because all she heard was a little kid talking. Or: Because of her little voice.

2.段落大意题。根据第二段My little voice has made me feel really shy. And my shyness has caused me to avoid attending events, not make important connections, and keep my ideas to myself. As a shy person, working from home, hiding behind my computer was brilliant. But the more time I spent hidden away, the more my comfort zone shrank(缩小). 可知作者的声音小,使作者害羞,害羞使作者不参加活动,不和别人交流。作者越隐藏自己,舒适区就越小。这些都说明了害羞使作者隐藏,远离了别人,给作者带来了坏影响。故答案为:Her shyness had a/anbad influence/effect/impact on herlife. Or: Her shyness kept her hidden away. Or: Her shyness kept her away from other people.

3.词义猜测题。上句提到The world needs a mixture of personalities. Success is not just about who can shout the loudest. The world needs quieter people, too.表明作者感悟到这个世界需个性。成功不只是谁喊得声最大。世界也需要更安静的人。根据That day I chose to stop hiding可知作者选择不再躲藏,接受自己的害羞。embrace原意是拥抱,此处指接受,迎接,故答案为:Accept. Or: Welcome.

4.细节理解题。根据最后一段Then I created the Shy and Mighty Society, a space for shy people like me to shine, and in the process of helping others, I could also push myself forward,可知作者创建Shy and Mighty Society是为了给像自己一样害羞的人发光的空间,在帮助别人的过程中,也可以推动自己一点点前进。故答案为:To help shy peopleto shine and push herself forward. Or: To help other shy people and herself.

5.推理判断题。作者创建Shy and Mighty Society是为了给像自己一样害羞的人发光的空间,所以作为这个组织的负责人应该是组织活动或分享克服害羞的经验,用多种形式鼓励他人战胜害羞、增加自信、提高社交技能。故答案可以是:I will organize a speech contest so that they can walk out of their comfort zone and become more confident. Or: I will share my experience with them, telling them how I handle my shyness. Or: I will encourage them to take part in various activities to improve their social skills.

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册