用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
通用版2010-2020高考真题分项详解专题16阅读理解应用文体类(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小3891 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/10/16 16:19:05
    下载统计今日0 总计6
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

1.2020·新高考全国卷I

POETRY CHALLENGE

Write a poem about how courage, determination, and strength have helped you face challenges in your life.

Prizes

3 Grand Prizes:Trip to Washington, D.C.for each of three winners, a parent and one other person of the winner’s choice. Trip includes round-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Museum and the office of National Geographic World.

6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.

50 Honorable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart’s final flight.

Rules

Follow all rules carefully to prevent disqualification.

Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.

Write by hand or type on a single sheet of paper. You may use both the front and back of the paper.

On the same sheet of paper, write or type your name, address, telephone number, and birth date.

Mail your entry to us by October 31 this year.

1.How many people can each grand prize winner take on the free trip?

A.Two.              B.Three.            C.Four.             D.Six.

2.What will each of the honorable mention winners get?

A.A plane ticket.                       B.A book by Corinne Szabo.

C.A special T-shirt.                    D.A photo of Amelia Earhart.

3.Which of the following will result in disqualification?

A.Typing your poem out.                 B.Writing a poem of 120 words.

C.Using both sides of the paper.        D.Mailing your entry on October 30.

【答案】1.A  2.C  3.B

【解析】这是一篇应用文。本文是一篇诗歌大赛的征稿启事。文章就参赛作品的内容、奖项、参赛规则等做了介绍。

1.细节理解题。根据Prizes部分中第一段中的Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winner's choice可知,每位获奖者都可以带一名家长和另一名由获奖者选择的人员。因此,每位获奖者可以带两个人。故选A

2.细节理解题。根据Prizes部分中第三段50 Honorable Mentions: Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart's final flight可知,每位优秀奖获奖者都将获得一件纪念埃尔哈特最后一次飞行的T恤。故选C

3.细节理解题。根据最后一部分中的Follow all rules carefully to prevent disqualification. Write a poem using 100 words or fewer可知,所写的诗字数不能超过100字。否则,将会被取消资格。故结合选项,B选项(写一首120字的诗)是会被取消资格的。故选B

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册