A
(黑龙江哈尔滨六中检测)
Aerial (空中的) performer Jennifer Bricker was born without legs, but she never let it stop her.
Wrapped in a loop (圈) of red silk hung from the ceiling Jennifer Bricker climbs and twists to the music. Her head hangs down and her strong arms let go as she balances on her back, high above the ground a move that's all the more daring because she has no legs.
Jennifer was a few months old when she was adopted by Sharon and Gerald Bricker. She had big brown eyes, a bright smile, and huge amounts of energy. When a doctor advised her adoptive parents to carry her around in a kind of bucket (桶), they refused.
Jennifer soon learned to walk — and run — on her hands and bottom, and grew up fearlessly climbing trees and bouncing on the trampoline (蹦床) with her three older brothers. “My parents didn't treat me differently so I didn't grasp the concept that I was different. I knew I didn't have legs but that wasn't stopping me from doing the things I wanted to do.”
At the age of three she was fitted with artificial legs, but she never really took to them — she moved more freely without them.
In 1996 the Olympic Games took place in Atlanta. Jennifer loved to watch the women's gymnastics team, and especially adored the 14yearold Dominique Moceanu who competed for the US. When Moceanu and the women's team won gold, Jennifer decided she was going to be a gymnast, too. She took up power tumbling, which involves performing floor exercises down a runway. But Jennifer did not want any allowances to be made for her disability.
At the age of 10 she took part in the Junior Olympics and by age 11 she was tumbling champion for the state of Illinois.
Jennifer now travels the world as an inspirational speaker and acts as an aerial performer.
本文是一篇说明文。文章主要介绍了残疾体操运动员Jennifer Bricker的成长历程。
1.What do we know about Jennifer Bricker?
A.She felt embarrassed without legs.
B.She was brought up as a normal child.
C.She was carried in a bucket as a baby.
D.She lost her legs when she was adopted.
答案:B
解析:推理判断题。根据第四段中的My parents didn't treat me differently so I didn't grasp the concept that I was different.可推知,Jennifer Bricker是被当作正常的孩子抚养长大的。故选B。
2.Why did Jennifer determine to be a gymnast?
A.She knew that she was different from others.
B.She wanted to make allowances for her disability.
C.She was eager to participate in the Junior Olympics.
D.She was greatly influenced by Dominique Moceanu.
答案:D
解析:推理判断题。根据第六段中的Jennifer loved to watch the women's gymnastics team, and especially adored the 14yearold Dominique Moceanu who competed for the US. When Moceanu and the women's team won gold, Jennifer decided she was going to be a gymnast, too.可推知,Jennifer决定做一个体操运动员是受了Dominique Moceanu的影响。故选D。
3.Which of the following can best describe Jennifer Bricker?
A.Selfrespected. B.Cautious.
C.Sensitive. D.Clever.
答案:A
解析:推理判断题。selfrespected自尊的;cautious谨慎的;sensitive敏感的;clever聪明的。根据第六段中的She took up power tumbling, which involves performing floor exercises down a runway. But Jennifer did not want any allowances to be made for her disability.可推知,Jennifer有很强的自尊心,不想因为残疾而得到津贴。故选A。
4.What is the passage mainly about?
A.The sufferings of a gymnast.
B.The memory of an aerial performer.
C.The experiences of an adoptive family.
D.The growing process of a disabled person.
答案:D
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了残疾体操运动员Jennifer Bricker的成长历程。故选D。