A
(辽宁大连联考)
The researchers' findings will hardly come as a surprise to those who study air pollution. Previous research has shown that outdoor air pollution causes more than 3 million deaths annually and suggested that the figure could double by 2050.

Another study suggested that air pollution causes 1.6 million premature (早产儿) deaths annually in China alone. Policy makers across the globe have responded to air pollution with a number of new regulations, many of which focus on limiting pollution from coal. China stopped approval of new coal mines for three years at the end of 2015 and has issued strict requirements along the lines of those in the US for new coalfired power plants. Cities in China have also developed warning systems to get cars off the streets and limit industrial pollution during periods of intense smog. But even these policies may still be met by increases in mortality (死亡率) as aging populations are increasingly suffering from the problems associated with pollution.
“China might move in the right direction in terms of air pollution, but it's going to have to continue revising policies just like the US and Europe,” said Dan Greenbaum, president of Health Effects Institute, which supported the research.
And, while premature deaths due to pollution in the US and Europe have declined in recent decades, cities in the West have still taken steps to reduce pollution. Air pollution kills more than 200,000 in Europe and nearly 80,000 in the US each year, according to the research. The benefits of addressing air pollution extend beyond the people who experience the health effects of poor air directly.
“One of the unique things about air pollution is that you can't run, you can't hide from it,” said study researcher Michael Brauer, a professor at the University of British Columbia, in a video accompanying the presentation. “But we know that if you improve air quality, everybody benefits from it.”
本文是一篇新闻报道。在美国和欧洲由于户外的空气污染导致人口死亡率不断增长,很多国家已经采取相应措施来减少空气污染。
1.What has changed under the new policies in China?
A.No more new coal mines are allowed until 2018.
B.Cars can't be driven in big cities.
C.Less aging population are dying from air pollution.
D.Factories polluting air are forbidden to work.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段第三句“China stopped...plants.”可知,直到2018年中国才允许开采新煤矿。故A项符合题意。
2.What should China do according to Dan Greenbaum?
A.Change the ways of dealing with air pollution.
B.Seek for help from the US and Europe.
C.Release more strict policies.
D.Adjust the policies constantly.
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段可知,中国还得持续调整相关政策。故D项符合题意。
3.What can be inferred about the US and Europe from the last but one paragraph?
A.They have settled their environmental problems.
B.They have cut their premature deaths to the lowest.
C.Measures are still being taken to deal with pollution.
D.Population killed by air pollution have increased.
答案:C
解析:推理判断题。根据倒数第二段内容可知,虽然在美国和欧洲污染所致的早产儿死亡率在不断地下降,但是西方的很多城市还会采取措施来减少污染,因为采取措施治理空气污染所带来的好处也会有益于那些因空气质量差而健康遭受直接影响的之外的人们。故C项符合题意。