One of the best student cities: Boston
Boston, Massachusetts is the unofficial student capital of the United States. The greater Boston area contains some of the most famous universities in the world, including Harvard and the Massachusetts Institute of Technology (MIT). With their reputation attracting some of the brightest students from around the globe, the_heart_of_New_England is young, energetic and active.
Best spots
The Fenway area — home of the Boston Red Sox baseball team — attracts students from nearby schools. On game days, the neighborhood's many sports bars are packed with college students.
The Harvard Square is also a popular gathering spot for Harvard and MIT students, with several restaurants serving up affordable and tasty food.
Student activities
Boston's most popular college events are the universities' annual music festivals — like Yardfest at Harvard and Spring Fling at Tufts University — during which bigname stars perform free concerts before the spring semester ends.
The Berklee College of Music, which attracts top international talent and counts the band Passion Pit among its alumni (男校友), often organizes free student performances in such pictureperfect locations as the Boston Harbor National Park. The freetowatch boating races on the Charles River are also wellattended on fairweather race days, when students cheer on their classmates.
Student discounts
The Museum of Fine Arts, one of Boston's leading cultural institutions, is free for students carrying ID from one of the many schools in the city and the museum's special exhibits and film screenings are discounted for students.
The historic Isabella Stewart Gardner Museum and the New England Aquarium offer discounts for all university students, while admission to Harvard's museum is free for Harvard students and discounted for all other college kids. Even movie theatres like Regal Cinemas Fenway and AMC Loews Boston Common cut students a discount.
波士顿是美国最古老、最有文化价值的城市之一,它拥有世界上最著名的大学、棒球队主场、美术博物馆等。
1.The underlined part “the heart of New England” in Paragraph One refers to ________.
A.Boston B.Massachusetts
C.Harvard D.the MIT
答案:A
解析:词义猜测题。根据第一段中“Boston”以及后面的内容可知,新英格兰的心脏指的是波士顿。故选A。
2.The Fenway area most probably attracts students who have interest in ________.
A.food B.sports
C.music D.science
答案:B
解析:细节理解题。根据第二段“The Fenway area—home of the Boston Red Sox baseball team—attracts students from nearby schools.”可知,波士顿红袜棒球队主场吸引了附近学校的学生。“The Fenway area”吸引学生过来是因为学生对运动感兴趣。故选B。
3.We learn from the text that the Berklee College of Music ________.
A.often gives free performances
B.often invites big stars to perform
C.organises performances along the Charles River
D.attracts talented teachers such as the Passion Pit members
答案:A
解析:细节理解题。根据第五段“often organizes free student performances in such pictureperfect locations as the Boston Harbor National Park.”可知,伯克利音乐学院经常在波士顿港国家公园组织免费的学生表演。故选A。
4.Which of the following is free for students carrying ID from one of the schools in Boston?
A.The Isabella Stewart Gardner Museum.
B.The New England Aquarium.
C.The Museum of Fine Arts.
D.Regal Cinemas Fenway.
答案:C
解析:细节理解题。根据第六段“The Museum of Fine Arts, one of Boston's leading cultural institutions, is free for students carrying ID”可知,美术博物馆是波士顿主要的文化机构之一,对有身份证的学生免费。故选C。