A
(成都市第七中学模拟)
Whitecollar workers increasingly unhealthy
An increasing number of whitecollar workers in Shanghai are getting failing grades on their physical examinations, according to a white paper on the health of whitecollar workers in Shanghai.
Carried out by Shanghai Foreign Service Group, a human resources company, the report indicated that more than 53 percent of males are overweight, 46 percent suffer from a fatty liver and about 26 percent have elevated blood lipids (血脂). However,females are more often diagnosed as having breast lesions (乳房病变) that could lead to cancer (85 percent), thyroid (甲状腺) disorder (34 percent) and hemorrhoids (痔疮) (23 percent).
Though the report also found that whitecollar workers were paying increasing attention to their health — with about 84 percent saying they followed their condition closely or very closely — those with healthy lifestyles dropped to 64 percent last year from 77 percent in 2015.
The report came from about 500,000 physical exams taken by whitecollar workers in Shanghai over the past five years. “I always eat and drink too much and never exercise,” said Wei Ruoxi, a 26yearold working in finance who is struggling with being overweight. “I know what a healthy lifestyle looks like, but the job just brings too much pressure and squeezes out exercise time,” she added. Hu Xiaolong, 30, an accountant in Shanghai, said he was determined to live healthily from now on. “My recent physical examination shows a little shadow in the lung, which startled me when I heard it. I really need to quit bad habits like smoking and staying up late.”
The white paper also showed that more people are turning to commercial health insurance to cope with financial risks caused by health problems. The popularity of insurance purchases among the participants reached 15.3 percent last year, a rise of 4 percentage points in just one year. Most participants also expected their companies to help them with effective health management, such as offering membership cards for gyms, flexible working schedules and regular physical examinations.
文章详细介绍了一份关于白领工人健康检查结果的白皮书:白领工人的健康状况正在下降。
1.The female whitecollar workers with breast lesions suffer from ________ most.
A.cancer B.fatty liver
C.hemorrhoids D.thyroid disorder
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段However, females are more often diagnosed as having breast lesions (乳房病变) that could lead to cancer (85 percent)可知女性更经常被诊断出患有可能导致癌症的乳房病变(85%)。故选A。
2.What does the underlined word “startled” in the 4th paragraph probably mean?
A.Confused. B.Curious.
C.Annoyed. D.Shocked.
答案:D
解析:词义猜测题。根据他说的话可知,他体检查出肺部有阴影,让他感到震惊。故选D。
3.The main idea of the last paragraph is that ________.
A.companies have taken measures to improve whitecollar workers' health
B.the health insurance firm has profited from whitecollar workers
C.people are trying to handle the whitecollar workers' health problems
D.more and more whitecollar workers have realized their health problems
答案:C
解析:段落大意题。根据最后一段可知,更多的人给自己买健康保险;大部分参与者也希望他们的公司采取一些有利于身体健康的措施。所以选C。
4.In which column of a newspaper do we probably find the passage?
A.Business. B.Health.
C.People. D.Technology.
答案:B
解析:推理判断题。文章讲述的是白领工人的健康问题,所以选B。