A
(东北育才中学模拟)
If you believe in thermometers (温度计), you should believe in global warming. And if you believe in eating fries with your burger, you should worry more about carbon emissions.
It won't happen overnight, but as the planet's climate changes, the growth cycles of main crops will all be heavily affected. Here are three of the crops that might not beat the heat.
The potato actually needs a great deal of beauty rest to develop properly. “They need a cool nighttime temperature in order to start growing the tuber, the part that we eat,” Nelson says.
Temperature and altitude are two primary concerns in coffee growth, and farmers are stuck between a rock and a hard place. “We know that coffee grows in a certain temperature range,” Nelson says. “They've been moving up the mountains, but at some point you run out of mountains to move up.” Highergrade strains of Arabica coffee in Central American regions are at particular risk due to the need for lower growing temperature, especially since diseases and pests are also becoming more of a factor as temperatures rise.
Even if you're looking at the direct effects of temperature alone, rice is in trouble. “As nighttime temperatures go up, the rice is going to have a problem flowering and won't make as many seeds,” Nelson says. In addition to this direct heat consequence, rising sea levels will flood many rice fields and destroy water salinity levels, while droughts will lower production, raise prices, and further shame westerners who are too clumsy with chopsticks to be able to clear their plates once a new grain is adopted.
本文主要介绍的是马铃薯、咖啡和水稻这三种农作物需要凉爽的夜间温度才能够生长得好,如果气温变化太大则不能生存。
1.What is the closest meaning to the underlined word “emissions” in Paragraph 1?
A.Mixture. B.Pollution.
C.Going down. D.Letting off.
答案:D
解析:词义猜测题。根据前面的global warming可知,吃汉堡薯条时你担忧的是碳排放。emission排放。
2.What does the potatoes' development need according to Nelson?
A.Enough water and salt.
B.Cool temperature at night.
C.Much sunshine and fresh air.
D.Sudden rise of the temperature.
答案:B
解析:细节理解题。根据第三段中的They need a cool nighttime temperature in order to start growing the tuber可知,马铃薯的生长需要凉爽的温度。
3.The rice is difficult to flower, probably because ________.
A.sea levels go up suddenly
B.the temperature rises at night
C.many seeds can't be produced
D.both temperature and altitude rise
答案:B
解析:细节理解题。根据最后一段中的As nighttime temperatures go up, the rice is going to have a problem flowering and won't make as many seeds可知,随着夜间温度升高,水稻就很难开花结子。
4.What is the best title for the text?
A.How Does Global Warming Affect Westerners?
B.How Does the Cool Temperature Affect Rice?
C.What Is the Real Reason for Crops' Growth?
D.Three Crops That Won't Survive Minor Climate Changes
答案:D
解析:标题判断题。根据文章主题句Here are three of the crops that might not beat the heat可知,如果气温变化太大,马铃薯、咖啡和水稻则不能生存。故选D。