用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021年高三一轮复习课时作业6Unit1CulturalrelicsB卷(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1277 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/9/15 16:42:17
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A group of scientists in the Netherlands recently used high­tech methods to examine a secret hidden inside an ancient Chinese statue. It was sent to the Drents Museum in the northeastern Netherlands as part of an exhibit. But while working on the statue, researchers took the chance to study the body of a Buddhist monk inside it.

The statue was shipped to a medical center for CT scans, which are tests that produce X­ray pictures. Scientists used the technology to find out the statue's hidden secrets. The body of the monk was sitting on top of a roll of cloth marked with Chinese characters. The cloth showed that the monk was named Liuquan and lived around the year 1100.

“On the outside, it looked like a large statue of Buddha” said Vincent van Vilsteren from the Drents Museum. “What flabbergasted me was that, on the inside, it was the mummy (干尸) of a Buddhist monk. Later we learned that for the first 200 years, the mummy was probably placed in a Buddhist temple. Only in the 14th century did they do all the work to move it into a nice statue.”

Researchers at the Drents Museum still have a lot of questions about the mummy. It is believed to be the only Chinese Buddhist mummy that has been studied outside Asia. Scientists hope that DNA testing on the mummy will help them learn more about it. Further research may dig up more information about the monk in the months to come.

本文是一篇记叙文,介绍了一尊内藏佛僧干尸的古佛像。

1What is special about the statue?

ASomething unusual is in it.

BIt is a modern Chinese statue.

CIt is made of different kinds of material.

DStrange characters can be seen on its surface.

答案:A

解析:细节理解题。由第一段中的“researchers took the chance to study the body of a Buddhist monk inside it”可知,这尊雕像内藏一位佛僧的干尸,这正是其特别之处,故选A项。

2Research showed that the monk ________.

Adied of a terrible disease

Blived around the 12th century

Csat on an ancient Chinese book

Dwas burned right after his death

答案:B

解析:细节理解题。由第二段中的“the monk...lived around the year 1100”可知,B项说法正确。

3The underlined word “flabbergasted” in Paragraph 3 probably means “________”

Adisturbed         Bsatisfied

Csurprised                            Dsaved

答案:C

解析:词义猜测题。由第三段中的“On the outside, it looked like a large statue of Buddha”“on the inside, it was the mummy (干尸) of a Buddhist monk”可知,此处表达这让Vincent van Vilsteren十分惊讶,故选C项。

4What is the text mainly about?

AAncient Chinese statues.

BThe Drents Museum.

CBuddhism in China.

DA mummified monk.

答案:D

解析:主旨大意题。文章主要介绍了一尊内藏佛僧干尸的古佛像,故选D项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册