用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021年高三一轮复习课时作业5Unit5NelsonMandela-amodernheroB卷(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小947 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/9/15 16:41:40
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

(安徽师大附中月考)

For 30 years, Eddie Rankin has been driving his truck before dawn each Saturday, coming to create a treasured weekly routine for people who populated Woodley Park and who became his devotees.

The tradition ended Saturday, when Rankin unloaded his last truck filled with fresh fruit and vegetables.

“People will probably keep coming, but it won't be the same” said Kate Shawcross, one of Rankin's first customers. “He knows your children's names and where they go to school — he's just the classic good neighbor, and here in Washington, we need some of that.”

Rankin was a farmers market pioneer, who got into farming by accident, said Bernadine Prince, executive director of FreshFarm Markets. Rankin is the co­owner of Twin Springs Fruit Farm and has witnessed the explosion of American interest in fresh produce and locally grown food.

“He's just one of those people who are interested in you as an individual and your tastes” said Bernadine Prince. “Think about when you go to the supermarket: Who do you talk to? Nobody.”

In 1984, a “farmers market” consisted of some peaches, apples and cherries that the typical American might have considered as overpriced. But Rankin drew customers charmed by his huge smile and agricultural knowledge. He remembered to set aside things you asked for, would cash your check if you needed bills and gave your 10­year­old child his or her first job.

The people who came to Saturday's market sang to Rankin, presented him with poems about his influence on their lives and told stories of good deeds he had done for them.

Many described coming to Rankin's market as a routine in their lives.

Rankin said he is retiring because he wants to spend more time traveling to see his children and a sister back in Ireland. The children of one of Rankin's partners are taking over Twin Springs.

He has a “fantasy” he said, of using his knowledge to help fruit­growers elsewhere in the world.

He has faith that others can keep the Woodley Park market going, that the role of a farmers market is now established.

本文是一篇记叙文。Eddie Rankin不仅向人们售卖新鲜的水果和蔬菜,还拉近了人与人之间的距离。当人们知道他要退休时,万般不舍,纷纷表达了对他的赞美并感谢他带给大家的正能量。

1People love Rankin mainly because he ________.

Acares about customers

Balways appears on time

Csells cheap and fresh goods

Doffers whatever customers need

答案:A

解析:推理判断题。根据第三段中的“He knows your children's names and where they go to school”,第五段中的“interested in you as an individual and your tastes”及第六段中的“He remembered to set aside things...gave your 10­year­old child his or her first job.”不难看出,Rankin急顾客之所急,想顾客之所想,因此受到顾客的爱戴。

2Why has Rankin decided to retire?

ABecause he wants to travel around the world.

BBecause it's time for him to realize his fantasy.

CBecause he wants to have more time with his family.

DBecause it's time for new generations to take charge.

答案:C

解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“Rankin said he is retiring because he wants to spend more time traveling to see his children and a sister back in Ireland”可知答案为C项。

3What's the best title for the text?

ASmile, when you meet each other

BGoodbye, the apple of market's eye

CThe big fish in the small­farmer pond

DWe need good neighbors in Washington

答案:B

解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了农贸市场的农夫Eddie Rankin退休时人们的不舍。B项中的Goodbye表明了Eddie Rankin的退休;be the apple of sb.'s eyeto be loved very much by someone, the apple of market's eye表明了Eddie Rankin对农贸市场的重要性,是对他30年工作的肯定。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册