A
(2020·福建泉州质检)Ashley Power’s mother bought a computer for her when she was eight. When she was thirteen, she was surfing the Internet on a regular basis, but she couldn’t find anywhere for teenagers to meet and talk. And one day she thought, “If I had my own website, I’d make it a really interesting site for teenagers.”
Consequently, when Ashley was sixteen, she started her own website called GooseHead. She had no idea how big a success it would be, but three years later, the site was the most successful teen site in the USA! It was getting 100,000 hits every day, and Ashley had about 30 employees.
After a few years, the website closed down. Then Ashley, who lived in Los Angeles, was asked to write a book called GooseHead Guide to Life. The book is about how to design a website and start a business. It begins with a section called “All about Ashley”, where Ashley tells readers what it’s like to be the boss of a company when you’re only sixteen—not always easy!
In her book, Ashley talks about the problems that teenagers have today plus the importance of friendship. She also focuses on being independent. “Learn to love your friends but not rely on them. I did that by creating GooseHead on my own.”
Ashley says that GooseHead Guide to Life is not a book of teenage advice. “It isn’t a book that’s going to tell you what to do. I hope you can work that out by yourself,” she says. “I just want to provide a little inspiration for teenagers. Maybe after reading my story, you’ll start your own website! But perhaps you’ve got a better idea? Well, if I were you, I’d just do it, whatever it is. Maybe it won’t work—but maybe it will.”
【解题导语】 本文主要讲述了阿什莉·鲍尔勇于追梦的故事。阿什莉经常在家上网,有一天她突然想创建一个属于自己的网站,以便青少年可以交流。因此,16岁时,她便创建了GooseHead网站并获得了成功。之后她受邀写了一本关于网站创业的书,以鼓励青少年追求自己的梦想。
1.Why did Ashley start GooseHead?
A.To promote the sales of her book.
B.To update her mother’s computer.
C.To teach teenagers how to use the Internet.
D.To create a platform for teenagers to communicate.
D 解析:细节理解题。根据文章第一段中的“...but she couldn’t find anywhere for teenagers to meet and talk. And one day she thought, ‘If I had my own website, I’d make it a really interesting site for teenagers.’”可知,阿什莉创建该网站的目的是为青少年创造一个可以交流的平台。故选D项。
2.Where can you find information that best shows the success of Ashley’s website?
A.In paragraph 1. B.In paragraph 2.
C.In paragraph 3. D.In paragraph 4.
B 解析:推理判断题。根据第二段中的“She had no idea how big a success it would be, but three years later, the site was the most successful teen site in the USA! It was getting 100,000 hits every day...”可知,第二段最能体现阿什莉创建的网站很成功。故选B项。
3.What do we know about GooseHead Guide to Life?
A.It serves to fuel teenagers’ motivation.
B.It is meant to give teenagers tips.
C.It advises teenagers to depend on friends.
D.It is about ways to be the boss of a company.
A 解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Learn to love your friends but not rely on them.”和最后一段中的“Ashley says that GooseHead Guide to Life is not a book of teenage advice. ‘It isn’t a book that’s going to tell you what to do. I hope you can work that out by yourself,’ she says.‘I just want to provide a little inspiration for teenagers...’”可知,阿什莉强调要学会爱朋友,而不是依靠朋友,故C项错误。这本书不是为了给青少年提供建议,也不是为了向人们传授成为公司老板的方法。故B、D两项错误。反之,阿什莉只是强调希望能给青少年提供一些灵感和激励,故选A项。
4.What does Ashley inspire teenagers to do?
A.Follow their dreams.
B.Start their own website.
C.Buy a copy of her book.
D.Be a model for others.
A 解析:推理判断题。根据最后一段中的“Maybe after reading my story, you’ll start your own website! But perhaps you’ve got a better idea? Well, if I were you, I’d just do it, whatever it is. Maybe it won’t work—but maybe it will.”可知,阿什莉想要鼓励青少年去追求自己的梦想。故选A项。