Volunteers abroad always return home feeling like they made a really worthy contribution to the area they visit.It's quite right because any volunteer organization will put your skills to work in the most valuable way possible.Volunteer teaching in Africa is one of the areas where help is always wanted.Even if you don't have teaching qualifications (资格) right now,it doesn't mean you won't be welcome.
Many volunteer teaching assistants are people in the early years of their studies.Others have no longterm teaching plans but a willingness to take on new challenges and help wherever they can.It's not just classroom work either.For example,recent storms in Livingstone in Zambia took the roof off the local school.Volunteer teaching assistants rolled up their sleeves and helped put it back on again.
Teaching in Africa is more than sitting in classrooms with young children.If sports education is your thing,there are opportunities for you to help teach your skills with notable programs in Zanzibar,Mozambique,South Africa and Zambia.In these same areas there is equal need for education of adults,not just for their personal development but also in many other ways.
If you think it's all work and no play,there will be plenty of time for you to have your own adventures in this beautiful country.There's whitewater rafting on the Zambezi,surfing off the East African coast.If peaceful and quiet life interests you,there are famous South African vineyards (葡萄园) and the top restaurants of the Cape Town.
Whatever your skill is,volunteer organizations will find a place for you where you can make the most difference.Whatever you give volunteer teaching in Africa for a couple of weeks or a couple of months,you will have great influence on the people you meet.You really can help change people's lives.
【解题导语】 你想到非洲志愿支教吗?欢迎你来非洲支教,总有一份工作适合你。
1.If a college student volunteers to teach in Africa, ________.
A.he can only teach sports there
B.he won't have the right to teach adults there
C.he doesn't need to have teaching qualifications
D.he must work there for at least a couple of months
解析:选C 细节理解题。根据第一段中的“Even if you don't have teaching qualifications(资格)right now,it doesn't mean you won't be welcome.”可知,即使你现在没有教学资格,你也会很受欢迎。
2.The recent storms in Livingstone are mentioned to show that ________.
A.the local people are extremely poor
B.the weather in Africa is rather terrible
C.Africans don't know how to build houses
D.volunteers have many things to do besides teaching
解析:选D 细节理解题。根据第二段中的“It's not just classroom work either.”可知,志愿者们除了教学还有很多其他的事情去做。
3.According to Paragraph 4,volunteer teaching in Africa is ________.
A.busy B.colorful
C.peaceful D.demanding
解析:选B 细节理解题。根据第四段可知,在非洲支教的生活是丰富多彩的,可以有充足的时间冒险,可以竹排漂流,可以冲浪,还可以参观葡萄园,到餐馆品尝美食。
4.The author wrote the text mainly to ________.
A.tell us his experience in Africa
B.show the peaceful life in Africa
C.call on people to volunteer in Africa
D.teach us how to apply for a job in Africa
解析:选C 写作意图题。根据文章大意可知,本文是在号召人们到非洲志愿支教。