A
Join us in making a difference.We are looking for volunteers who are motivated and willing to help children and their migrant (移居的) mothers.
Education Programme—Playtime with Young Children
By assisting us in looking after the children,you allow us to run our educational workshops more smoothly.You will help to create a calm learning environment that enables our students to get the most out of the classes.Your contribution will help our migrant mothers focus on gaining the skills and knowledge needed to take charge of their lives.
Please help us to:
1.Take care and look after children who are under five years of age
2.Keep an eye on them and make sure they are safe
3.Stimulate(启发) their minds with storytelling,drawing,singing,or other activities to keep them focused
Day of the week:Mondays and Wednesdays
Time:1:45 p.m.~4:00 p.m.
Tel: +852 7849 1603
*Age requirement:18 or above.
*Volunteers with experience in childcare are preferred.
*Please wear comfortable clothing and shoes.
Supplies Collection Day—Sorting Supplies and Babysitting
We need volunteers to help with sorting and distributing supplies and with babysitting.Please help us look after children who are three years old and under by making sure they're safe and stimulated by storytelling,drawing,singing or dancing.
Day of the week:Once a month,on a Friday
Time:10:00 a.m.~4:00 p.m.
Tel:+852 3217 1094
*Age requirement:18 or above.
*Please wear comfortable clothing and shoes.
Outreach Programme—Outreach Ambassador
We are trying to raise public awareness on maternity (孕妇的) rights for female workers by running information desks or community events.We need people to help prepare and assist with these events.
Come and join us!
Date:Weekends
Time:12:00 p.m.~4:00 p.m.(Time may vary depending on different events)
Location:Hong Kong Island / Kowloon / Yuen Long
Tel:+852 6427 7932
*Age requirement:16 or above.
*Please wear comfortable clothing and shoes.
【解题导语】 本文介绍了几个招募志愿者的组织信息。
21.If you want to volunteer for the Education Programme,you should be there on ________.
A.Fridays
B.Weekends
C.Thursdays
D.Mondays and Wednesdays
解析:选D 细节理解题。根据Education Programme提供的时间信息“Day of the week:Mondays and Wednesdays”可知,需要周一和周三工作,所以D项正确。
22.What does Supplies Collection Day need volunteers to do?
A.Teach migrant mothers skills and knowledge.
B.Distribute supplies and look after young children.
C.Prepare and assist with events about maternity rights.
D.Help children focus on arts classes.
解析:选B 细节理解题。根据Supplies Collection Day的内容可知,他们需要志愿者来帮助整理和分发补给品以及照看孩子并确保他们是安全的;通过讲故事、画画、唱歌或跳舞来启发他们,所以B项正确。
23.These three programmes all require volunteers to ________.
A.have experience in the relevant field
B.be eighteen years old or above
C.wear comfortable clothing and shoes
D.show up in the afternoon
解析:选C 细节理解题。仔细阅读全文可知,这三个项目信息的最后都标注了“*Please wear comfortable clothing and shoes.”,提醒志愿者穿舒服的衣服和鞋子,故C项正确。