用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2019-2020学年高中Unit1Art单元质量评估检测卷一选修6(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1065 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 19:10:39
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

In about 1450European scholars became more interested in studying the world around them.Their art became truer to life.They began to explore new lands.The_new_age in Europe was  eventually called “the Renaissance”Renaissance is a French word that means “rebirth”Historians consider the Renaissance to be the beginning of modern history.

The Renaissance began in northern Italy and then spread through Europe.Italian cities such as NaplesGenoaand Venice became centres of trade between Europe and the Middle East.Arab scholars preserved the writings of the ancient  Greeks in their libraries.When the Italian cities traded with the Arabsideas were exchanged along with goods.These ideaspreserved from the ancient pastserved as the basis of the Renaissance.When the Byzantine Empire fell to Muslim Turks in 1453many Christian scholars left Greece for Italy.

The Renaissance was much more than simply studying the works of ancient scholars.It influenced paintingsculpture and architecture.Paintings became more realistic and focused less often on religious topics.Rich families became patrons and commissioned great art.Artists advanced Renaissance style of showing nature and depicting the feeling of people.In Britainthere was a flowering in literature and drama that included the plays of William Shakespeare.

【解题导语】 文章介绍了文艺复兴时期的相关情况。

21The underlined part in the first paragraph refers to ________.

Afrom about 1450 to 1453

Bbefore about 1450

Cfrom about 1450 to now

Dfrom the 15th century to the 16th century

解析:选D 推理判断题。这个新时期指的就是文艺复兴时期,由文中第一句可知,文艺复兴大约于1450年开始,故B项不对;其结束时间文中并未明确提到,但由历史知识可知,它既不是止于1453年,更不是延续至今,而是大约在16世纪,故应选D项。

22Which of the following is TRUE according to the second paragraph?

AThe Renaissance began in Asia.

BThe Renaissance is one of the biggest cities in Italy.

CThe Renaissance began in Italy and was developed in Britain.

DThe Renaissance started in the northern part of Italy and then appeared in Europe.

解析:选D 推理判断题。由文中第二段首句“The Renaissance began in northern Italy and then spread through Europe.”可知,文艺复兴开始于意大利北部,然后扩展到整个欧洲。 

23Why did many Christian scholars in Greece go to Italy?

ABecause Italy was the center of trade.

BBecause the Byzantine Empire fell to Muslim Turks in 1453.

CBecause Italy was between Europe and the Middle East.

DBecause they wanted to trade with the Italians.

解析:选B 细节理解题。由文中第二段结束句“When the Byzantine Empire fell to Muslim Turks in 1453many Christian scholars left Greece for Italy.”可知,当1453年拜占庭帝国落入穆斯林土耳其人手中时,很多天主教学者离开希腊来到意大利。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册