用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2020-2021学年高中课时分层作业7Unit3LifeinthefutureSectionⅠWarmingUpPre-readingReading必修5(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小943 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 18:35:41
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 We don't know how different our life will be in the future.We can only try to imagine it.

At first we think about human relationships.In the year 2050we will use computers almost every daywe will be making new friends through the Internet—even our husbands or wives will be met in this way.It will be much faster and easier for us.On the other handour relationships with other people won't be as important as they are today—we will feel a little lonely.

Computers will also help us in many other activities in 2050.For examplethey will be used by children at school to make their learning easier.In additionthere will be more other machines which will play a similar role as computerslike robots which will do the housework for us.

Spending holidays will also be completely different.Travelling to other planets or to the moon will be available for everyone.Means of transport willof coursechangetoo.We will be using solar­powered carswhich will be much environmentally friendly.

We could expect that the faster economic development would lead to a more polluted environment.But it isn't true.We will pay more attention to protecting the environment.Scientists will probably find cures for many dangerous diseaseslike cancer or AIDS.Thereforeour surroundings as well as health will be in better condition.

Although we cannot predict the exact changes which will be  made in the worldwe often think about them.We worry about our  and our children's futurewe have expectationshopes as well as fears.But I think we should be rather sanguine about our future.We should be happy and believe good things will happen.

【语篇解读】 本文主要是对2050年的世界将会发生什么变化进行了简单的想象,提到了人们将去其他星球旅行,以及电脑、机器人等能为人类做的各种事情等。

1The underlined word“sanguine”in the last paragraph most  probably means        .

Adisappointed                    Bsurprised

Ccurious                         Doptimistic

D [词义猜测题。根据最后一段的最后一句“We should be happy and believe good things will happen.”可知,作者认为我们应该对将来保持乐观的心态,相信美好的事情将会发生。disappointed失望的;surprised惊讶的;curious好奇的;optimistic乐观的。故选D]

2According to the passagewhich of the following will happen  in 2050?

AIt will not be difficult for people to travel to other planets.

BOur environment will be much polluted with a growing number of cars.

CThe way of spending holidays will be the same as that of today.

DThe relationship between people will be more important.

A [细节理解题。根据第四段“Spending holidays will also be completely different.Travelling to other planets or to the moon will be available for everyone.”可知,在2050年,旅游度假也将会变得不同,每个人都能去其他星球旅行。故选A]

3The third paragraph mainly tells        .

Athat computers will do all the things for human beings

Bhow people will use robots to do the housework

Cthat machines like computers and robots will help people  a lot

Dhow people will use computers to communicate with each other

C [段落大意题。根据“Computers will also help us in many other activities in 2050...there will be more other machines which will play a similar  role as computerslike robots”可知,第三段讲的是到2050年,电脑和其他机器如机器人将帮助人们做许多事情。故选C]

4What does the passage mainly talk about?

AWhat high technology will appear in the year 2050.

BWhat our life will be like in the year 2050.

CHow people will communicate in the year 2050.

DHow people will travel and spend their holidays in the year 2050.

B [主旨大意题。根据文章第一段内容及其后各段落的第一句可知,文章对2050年的生活进行了一些大胆的猜想。故选B]

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册