用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2019-2020学年高中Unit4Astronomythescienceofthestars练习必修3(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1433 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 16:35:02
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

1-1.tifOf all the planets, none has captured the worlds imagination like Mars.Its reddish color and changes in brightness over time make the planet an unforgettable sight.

In Cosmos, the television science series from the 1980s, scientist Carl Sagan talked about some traditional ideas about Mars.Some of these ideas are from the English science fiction writer HG.Wells The War of the Worlds.Others are from the mistaken science of Percival Lowell, the American astronomer who believed intelligent beings lived on Mars.Wells described Martians as threatening.Lowell imagined them as the hopeful engineers of great works.Carl Sagan said that both ideas influenced the public deeply.

Today, Mars continues to excite humans — not as the object of science fiction but of scientific study.Space scientists have collected a wealth of information from spacecraft that have orbited, landed on and dug into the Martian surface.

The Smithsonians Mars Day offered a chance for people of all ages to touch Mars, or at least a piece of it.Allison and Alycia from Silver Spring, Maryland, brought their children, Grace, Sam, Ryan and Emma.They heard about Mars and its geology from experts.They could see a test version of the Viking Landers that reached Mars in July of 1976.They also saw meteorites (陨星)known to have come from the red, or reddish planet.Eight­year­old Sam learned that the ancient description of Mars as red is not exactly right.He said“Its actually orangish more than red and its also kind of brown.” Emma is six.She learned about the volcanic activity that has shaped the surface of Mars.She said“The closest thing to Mars — the stuff — is from volcanoes mostly.”

Mars Day offered Allison and Alycias children a chance to learn more about a world that they are very likely to set foot on within their lifetimes.

(  )1.What is Paragraph 2 mainly about?

AWhy Martians were considered threatening.

BWhy Mars has captured the worlds imagination.

CWhat people generally thought of Mars in the past.

DHow HG.Wells got the idea for his science fiction.

(  )2.It is implied in Paragraph 3 that______.

Atodays space scientists still know nothing about Mars

Btodays space scientists are very interested in Mars

Cscience fiction films are no longer set in Mars

Dspace scientists havent made any progress in knowing Mars

(  )3.Sam would probably agree that ________.

AMars is not really red

Bno meteorites have come from Mars

CMars cant be described as a little brown

Dthe ancient description of Mars color is true

【答案与解析】

本文主要介绍了在火星日,人们可以对火星有更好的了解和认识。

1C 主旨大意题。根据第二段第一句“the television science series from the 1980s, scientist Carl Sagan talked about some traditional ideas about Mars.”可知,主要是讲人们关于火星的一些传统认识。

2B 推理判断题。根据第三段“Today, Mars continues to excite humansnot as the object of science fiction but of scientific study.”和最后一句“Space scientists have collected a wealth of information…”可推断,现在的航天科学家们对火星很感兴趣。

3A 根据第四段的“He said,’Its actually orangish more than red and its also kind of brown.句意:他说火星并不是红色的,而是橘黄色甚至带点褐色,所以应选符合此意的选项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册