A
A small piece of fish each day may keep the heart doctor away.That's the finding of a study of Dutchmen in which deaths from heart disease were more than 50 percent lower among those who consumed at least an ounce of salt water fish per day compared to those who never ate fish.
The Dutch research is one of three human studies that give strong scientific support to the longheld belief that eating fish can provide health benefits, particularly to the heart.Heart disease is the numberone killer in the United States, with more than 550,000 deaths occurring from heart attacks each year.But previous research has shown that the level of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do.There are fewer heart disease deaths, for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of fish a day, and among the Japanese, whose daily fish consumption average more than 3 ounces.
For 20 years, the Dutch study followed 852 middleaged men, 20 percent of whom ate no fish.At the start of the study, average fish consumption was about twothirds of an ounce each day, with more men eating lean fish than fatty fish.
During the next two decades, 78 of the men died from heart disease.The fewest deaths were among the group who regularly ate fish, even at levels far lower than those of the Japanese or Eskimos. This_relationshipwas true regardless of other factors such as age,high blood pressure, or blood cholesterol (胆固醇) levels.
( )1.The passage is mainly about ________.
A.the high incidence of heart disease in some countries
B.the changes in people's diet
C.the daily fish consumption of people in different cultures
D.the effect of fish eating on people's health
( )2.We can infer from the passage that there are fewer heart disease deaths ________.
A.in the countries of the yellowskin race
B.in the countries with high consumption of fish
C.in the countries with good production of fish
D.in highlydeveloped countries
( )3.The underlined part “This relationship” in the last paragraph may refer to the connection between ________and the level of heart disease.
A.regular fisheating B.the kind of fish eaten
C.the amount of fish eaten D.people of different areas
( )4.In which section of a newspaper can we read this passage?
A.Ads. B.Movies.
C.Health and Diet. D.Briefs.
【答案与解析】
本文是一篇说明文,吃鱼对人的健康有好处,尤其是有助于降低心脏病的风险。
1.D 主旨大意题。本文是一篇说明文,主要介绍了吃鱼对人身体的健康有很大的好处。根据文章第一段可知,D为正确选项。
2.B 推理判断题。根据第二段“the level of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do”可知,B为正确选项。
3.A 词义猜测题。根据最后一段“The fewest deaths were among the group who regularly ate fish…”可知A为正确选项。
4.C 文章出处题。本文主要介绍了吃鱼和健康的关系,故选C。