用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2020年高中Unit4WildlifeProtection单元质量评估检测卷必修2(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1020 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 15:18:57
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

The electricity workers' strike has been going on for three days. Below are some statements about the strike.

Mr. Mike Smith

It wasn't an easy decisionbut we have been asking for a reasonable wage for years. Now at last people are beginning to listen to us. We're only asking for a 25 percent increase in our wages. It's a pity so many people have to be inconvenienced by our strikebut please don't blame us. Blame the government for refusing our claim.

Mr. Tom Brown

It's totally unreasonable to demand so much money when we are trying desperately to stop the prices going up. If wages go upso do prices. If we give in to themall the other unions would want morewith the inevitable result that the crisis (危机) would become uncontrollable. We offer them a 10 percent increase. And that's already too much. My stand on the strike is to persuade the Union to see the reason.

Mr. Bob Davis

Everybody will be hurt by this strikeincluding the electricity workers themselves. The economy will be destroyed and many people will lose their jobs. Already people are saying that the big unions have too much power and shouldn't be allowed to strike. Of course the electricity workers want to get more money. Don't we all?

Miss Stater

Let's face it. It's neither here nor there. The electricity workers are in a strong position. Perhaps we can't do anything about it. What I say islet them have their 250 dollars so they can return to work. I meanthe government wastes the taxpayers' money all the time on unimportant things. How can anyone say 250 dollars is “too much”Pop singers get more. Nurses get less. It's just one of those things.

【解题导语】 本文介绍了四个人针对电力工人罢工陈述了不同的观点。

21Who is most likely to be an employee in electricity industry?

AMr. Mike Smith.                   BMr. Tom Brown.

CMr. Bob Davis.                    DMiss Stater.

解析:选A 细节理解题。根据第二段最后两句“It's a pity. . . refusing our claim. ”可知,Mike Smith先生认为,他们的罢工是因为政府拒绝他们的要求。据此可知,Mike Smith先生很可能是电力工人,故A项正确。

22The underlined word in Paragraph 3 most probably means ________.

Aavoidable                         Binspiring

Cautomatic                         Dsensitive

解析:选C 词义猜测题。根据该句中的“If we give in to themall the other unions would want more” 可知,Tom Brown先生认为,如果他们对工人让步,则其他的工会将会提出更多的要求;结合该句中的“with the inevitable result that the crisis(危机) would become uncontrollable”可知,这必然会导致危机变得不可控制。据此可以判断,画线词意为必然发生的C项含义相近,故C项正确。

23We can learn from the text that ________.

Athe electricity workers won't achieve their goal

Bthe government won't meet the workers' demand

Cthe strike caused little trouble for the society

Dthe workers got little support from the society

解析:选D 推理判断题。通读第三至四段可知,Tom Brown先生认为工资上涨势必导致物价上涨,故他们的工资上涨10%就已经很多了;Bob Davis先生认为,所有人在此次罢工中都会受到伤害,包括电力工人自己,而且工会权力太大,不应当批准罢工。据此可以判断,电力工人的要求几乎没有得到社会的支持,故D项正确。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册