A
Famous resorts (度假胜地) on the earth
Maldives
Maldives is famed as the last paradise (乐园) on the earth.It's made up of more than 1,800 coral islands, spreading over a sea area of about 90 thousand square kilometers on the Indian Ocean.People in Maldives believe in Islam.They must observe the religious rules strictly.However, tourists don't need to follow these customs inside hotels, but they must do as the locals when they enter the community of the local people.
Jeju Island
Jeju Island, also known as the “Islands of the Gods”, is the biggest island of South Korea.It is a volcanic island with a pleasant climate.Its yearly average temperature is 16 ℃, which makes it the most attractive vacation stop in Northeast Asia.It has gained a fame as a shopping paradise.Here all the luxury (奢侈品) brands are free of duty.Every summer thousands of tourists come here to look for the gods, enjoy the coolness of the gentle sea breeze and buy cheap luxuries.
Phuket Island
Phuket Island, the biggest island of Thailand, is called a pearl on the Indian Ocean.It is worldfamous for its beautiful beaches.Some are quiet and touristfriendly, and some are as luxurious as personal vacation beaches.Some are famous for sea sports, and some are attractive to lovers of evening entertainments.Therefore, you'll have a good time here whether you're single or accompanied by your friends.
Hayman Island
Hayman Island, a secret vacation island, is one of the 600 coral islands that make up the Great Barrier Reef.Every year thousands of tourists come here to admire the beauty of the tropic sea and the charming scene of the Great Barrier Reef.However, they seldom see any waiters and waitresses around as they work in and travel through a special tunnel (通道).This is why it's called the most secret resort.
【解题导语】 本文是一则广告,主要介绍了四个世界著名的度假胜地。
21.If you intend to do some shopping besides sightseeing, ________ maybe is your best choice.
A.Maldives B.Phuket Island
C.Jeju Island D.Hayman Island
解析:选C 细节理解题。根据第二段第四句“It has gained a fame as a shopping paradise.”并结合第二段最后一句可知,如果你打算观光和购物,济州岛可能是你最好的选择。故答案选C。
22.Tourists should ________ in Maldives when getting out of the hotels.
A.follow the local rules
B.watch out for sharks
C.stay in secret tunnels
D.stay away from the local people
解析:选A 细节理解题。根据第一段最后一句可知,在马尔代夫,当游客从旅馆出来时应遵循当地的习惯。故答案选A。
23.Phuket Island is regarded as ________ by tourists.
A.the “Islands of the Gods”
B.a pearl on the Indian Ocean
C.a secret vacation island
D.the last paradise on the earth
解析:选B 细节理解题。根据第三段第一句可知,普吉岛被认为是印度洋上的一颗珍珠。故答案选B。
24.Tourists think Hayman Island is secret because ________.
A.they are strictly limited within the hotel
B.they aren't allowed to swim in the sea
C.they are forbidden to bargain in the market
D.they can't meet servants around them
解析:选D 细节理解题。根据最后一段最后两句可知,海曼岛的神秘之处是看不到服务员。故答案选D。