用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021版高考一轮复习Unit5NelsonMandela—amodernhero练习必修1(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1030 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 14:00:47
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 .阅读

Nelson Mandela was a figure of international fame,and many details of his life and career were public knowledge.But here are some things you may not have known about him.

In his youth,Mandela enjoyed boxing.Even during the 27 years he spent in prison,he would exercise every morning.I did not enjoy the violence of boxing so much as the science of it.Boxing is equal.I never did any real fighting after I entered politics.My main interest was in training,he wrote in his autobiography Long Walk to Freedom.

Among the memorabilia in the Mandela Family Museum in Soweto,visitors can find the world championship belt given to Mandela by American boxer Sugar Ray Leonard.

Rolihlahla Mandela was nine years old when a teacher at the primary Methodist school where he was studying,gave him an English nameNelsonin accordance with the custom to give all school children Christian names.

Rolihlahla is not a common name in South Africa.It means troublemaker.His circumcision name was Dalibunga,meaning founder of the Bunga.

However,in South Africa,Mr.Mandela was often called by his clan(宗族)nameMadibawhich South Africans used out of respect.

After going underground because of his ANC activities,Mr.Mandelas ability to avoid the securities services earned him the nickname the black Pimpernel,after the novel The Scarlet Pimpernel,about a hero with a secret identity.

A fake(伪造的) passport in the name of David Motsamayi was used by Mr.Mandela.He had disguised himself as a driver,a gardener and a chef in order to travel around the country unnoticed by the authorities.

Mr.Mandela studied law on and off for 50 years from 1939,failing about half the courses he took.In August 1952,he and Oliver Tambo established South Africas first black law firm,Mandela and Tambo,in Johannesburg.He persevered to finally secure a law degree while in prison in 1989.

1.Why did Nelson Mandela become a boxing fan?

A.He enjoyed the violence of boxing.    B.He wanted to take the championship.

C.He desired to enjoy the training.    D.He hoped to find a better job.

2.What can we know about Mandelas name?

A.His original name was not Nelson.             B.His parents gave him the nameNelson.

C.Rolihlahla is a popular name in South Africa. D.Madiba was his Christian name.

3.What made people call Mr.Mandela the black Pimpernel?

A.His ability to escape from being caught.  B.His underground activities in ANC.

C.His pressure given by the authorities.    D.The novels hero with a secret identity.

4.What can we learn from the last paragraph?

A.It took Mr.Mandela over fifty years to get a law degree.

B.Mr.Mandela set up South Africas first law firm.

C.Mr.Mandela got his law degree after being released from prison.

D.Mr.Mandela was a determined person.

语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了纳尔逊·曼德拉的几件轶事。

答案及剖析:

1.C 细节理解题。根据第二段中的“I did not enjoy the violence of boxing so much as the science of it.”和“My main interest was in training”可知选C项。

2.A 推理判断题。根据第四段可知,Nelson 是曼德拉开始读小学时老师给他起的名字,而不是他最初的名字。

3.A 细节理解题。根据倒数第三段中的“Mr.Mandelas ability to avoid the securities services earned him the nickname”可知,曼德拉能够巧妙地躲避安全部门的抓捕使他赢得了这个绰号。故选A项。

4.D 推理判断题。根据最后一段可知,曼德拉攻读法律达50年之久,最终在狱中获得了法学学位,可见他是一位意志坚强的人。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册