用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021版高考一轮复习Unit4Astronomythescienceofthestars练习必修3(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1093 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 13:29:44
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

Scientists announced on Thursday,February 11,2016,at a press conference in Washington,D.C.that the more than half-century search for gravitational waves finally succeeded.They confirmed that they had detected gravitational waves caused by two black holes mixing together about 1.3 billion years ago.It had been the first time the phenomenon was directly detected since it was predicted by Albert Einstein 100 years ago.

A China-led space gravitational wave detection project is recruiting(招募) researchers from around the world,chinanews.com reported.The Tianqin project was started by Sun Yat-sen University in Zhuhai.It centers on research of key technologies in space gravitational wave detection.To make the project more competitive,global talents in areas such as gravity theory,space gravity experiments and precision measurement are sought with an annual salary of up to 1 million yuan( $153,000),according to the report.

Gravitational waves are not easily detectable.When they reach the earth,an extremely sensitive detector is needed,as other sources of noise can overwhelm the signal.Luo Jun,president of Sun Yat-sen University said the detection of gravitational waves is a huge challenge and the project reflects the research competence of China.

The 15-billion-yuan project aims to send wave-detection satellites into space in 15 to 20 years with construction of a research center and observatory to be started soon.Researchers will likely cooperate with other scientists from the European Space Agencys LISA Project.

Gravitational waves are ripples (涟漪) in space time generated during the earliest moment of the universe,when the universe experienced a brief but disordered period of expansion.The detection of gravitational waves is believed to help scientists understand more mysteries of the universe.

1.What can we learn about gravitational waves?

A.They caused black holes to mix together.  B.They came out about half a century ago.

C.They were proved true by Albert Einstein. D.They have been discovered recently.

2.According to the passage,the Tianqin project is intended to    

A.develop technologies to detect space gravitational waves

B.attract talented researchers from across the globe

C.conduct various space gravity experiments

D.seek precision measurement in space

3.The underlined word overwhelm in the third paragraph probably means    

A.absorb    B.replace   C.remove    D.cover

4.The main purpose of the passage is to    

A.explain the importance of the gravitational wave detection

B.present some new findings in space exploration

C.introduce a gravitational wave research project

D.encourage international cooperation in scientific research

语篇解读:本文是一篇科普说明文,介绍了引力波以及中国启动的引力波研究项目。

答案及剖析:

1.D 细节理解题。根据第一段第一句可知,引力波最近被成功发现。

2.A 细节理解题。根据第二段第三句“It centers on research of key technologies in space gravitational wave detection.”可知选A项。

3.D 词义猜测题。根据第三段第一、二句“Gravitational waves are not easily detectable.When they reach the earth,an extremely sensitive detector is needed...”可知,引力波不容易被检测,当引力波到达地球时,需要一个非常敏感的探测器,因为其他噪音源可能会覆盖引力波信号。由此可推测overwhelm意为“覆盖”。

4.C 写作目的题。通读全文,特别是根据第四段第一句可知,本文主要向人们介绍了一个有关引力波的研究项目。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册