用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021版高考一轮复习Unit3Ahealthylife练习选修6(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小936 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 11:51:03
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

Mobile phones killed our man,screamed one headline last year.Also came statements that an unpublished study had found that mobile phones cause memory loss.And a British newspaper devoted its front page to a picture supposedly showing how mobile phones heat the brain.For anyone who uses a mobile phone,these are worrying times.But speak to the scientists whose work is the focus of these scared and you will hear a different story.

What we do have,however,are some results suggesting that mobile phones emission(辐射) has a variety of strange effects on living tissue that cant be explained by the general radiation biology.And its only when the questions raised by these experiments are answered that well be able to say for sure what mobile phones might be doing to the brain.

One of the strange effects comes from the now famous memory loss study.Alan Preece and his colleagues at the University of Bristol placed a device(装置)that copied the microwave emission of mobile phones to the left ear of volunteers.The volunteers were all good at recalling words and pictures they had been shown on a computer screen.Preece says he still cant comment on the effects of using a mobile phone for years on end.But he rules out the suggestion that mobile phones have an immediate effect on our cognitive(感知的) abilities.Im pretty sure there is no effect on short-term memory,he says.

Another expert,Tatterasll,remarked that his latest findings have removed fears about memory loss.One result,for instance,suggests that nerve cell synapses(神经元突触) exposed to microwave become morerather than lessreceptive to undergoing changes linked to the memory formation.

  It would be an even happier outcome if microwave turned out to be good for you.It sounds crazy,but a couple of years ago a team led by William Adey at the Veterans Affairs Medical Center in California,found that mice exposed to microwave for two hours a day were less likely to develop brain tumours(肿瘤)when given a cancer-causing chemical.

  So should we forget about mobile phone radiation causing brain tumours and making us unable to think clearly or reasonably?

  “If it doesnt certainly cause cancer in animals and cells,then it probably isnt going to cause cancer in humans,says William.And while theres still no absolute evidence that the mobile phone does damage your memories or give your cancer,the unanimity is:Dont panic.

1.What worries people who use mobile phones?

A.Mobile phones will kill them. B.Mobile phones cause memory loss.

C.Mobile phones heat the brain. D.All the above is right.

2.What is the attitude of Preece on the suggestion that mobile phones have an immediate effect on our cognitive abilities?

A.Doubt.    B.Disagree. C.Approve.  D.Wait and see.

3.The underlined word unanimity in the last paragraph most probably means    .  

A.consensus B.disagreement C.possibility   D.impossibility

4.From the fifth paragraph,we can infer that being exposed to microwave for two hours    .  

A.can result in killing you B.is likely to develop brain tumours

C.is unlikely to develop brain tumours  D.will cause your loss of memory forever

语篇解读:有报道说手机会对人的健康有影响,本文则介绍了一些科学家的观点,他们认为并没有绝对的证据证明手机对人体有很大的危害。

答案及剖析:

1.D 细节理解题。根据第一段中“Mobile phones killed our man,screamed one headline last year.Also came statements that an unpublished study had found that mobile phones cause memory loss.And a British newspaper devoted its front page to a picture supposedly showing how mobile phones heat the brain.可知,答案选D

2.B 观点态度题。根据第三段中But he rules out the suggestion that mobile phones have an immediate effect on our cognitive(感知的) abilities.可知,他不同意这种观点,故选B

3.A 词义猜测题。根据上文And while theres still no absolute evidence that the mobile phone does damage your memories or give your cancer可知,这里意为“一致意见是:不要惊慌。”故选A

4.C 推理判断题。根据第五段found that mice exposed to microwave for two hours a day were less likely to develop brain tumours(肿瘤)when given a cancer-causing chemical.可知,答案选C

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册