用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021版高考一轮复习Unit2TheUnitedKingdom练习必修5(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小939 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 11:47:35
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

More and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali.Diwali is Hindi for row of lights.It is the most important holiday in India.

Many people around the world are beginning to celebrate it as well.The United States is one of the places where the festival is becoming more common.Diwali celebrations can now be found at American landmarks like Disneyland in California and New York Citys Times Square.They are also held in many parks and museums.

Neeta Bhasin created the Times Square event.She said Indian immigrants have found great success in America.But, she said, many Americans still do not know much about India.So, she decided to act.I felt its about time that we should take India to mainstream America and show Indias rich culture, heritage, arts and variety to the world, she said, and I couldnt find a better place than Times Square.

Bhasin came to the United States from India 40 years ago.She is president of ASB Communications, the marketing firm behind Diwali at Times Square.Tens of thousands of people attend the event, now in its fourth year.

In India, Diwali is a five-day harvest festival held just before the Hindu New Year.The exact dates change from year to year but Diwali is always in the fall.Celebrations include lighting oil lamps or candles called diyas.

A Diwali celebration will light up Disney California Adventure Park in Anaheim this year.Visitors can watch performances of traditional Indian dances and take part in a Bollywood dance party.The event is part of a Festival of Holidays program at the theme park to show cultural traditions from around the world.The program takes place on November 10th through January 7th.

San Antonio, Texas, also holds a Diwali celebration.And it is one of the

nations largest celebrations, with more than 15,000 people in attendance each year.Visitors can enjoy Indian dance,food and fireworks.Organizers also plan to float hundreds of lighted candles in the San Antonio River, along the citys famous River Walk.

1.Which is the main symbol in the Indian holiday Diwali?

A.Dances.   B.Lamps.    C.Food. D.Clothes.

2.Why did Neeta Bhasin set up the Times Square event?

A.To make the American culture richer. 

B.To create a new business for the firm.

C.To make Indian culture better known in the US.   

D.To show the achievements of Indian immigrants.

3.What do we know about Diwali?

A.It is held in autumn in India.   

B.It lasts five days in America.

C.It has been held for 40 years in America.

D.It happens from November 10th to January 7th in India.

4.What is the main idea of the text?

A.Diwali is mainly celebrated in Disney Parks.

B.Many American cities compete to hold Diwali.

C.Indian holiday Diwali lights up America, too.

D.Diwali has become the most important holiday in India.

语篇解读:本文是一篇说明文。Diwali在印度语中意为“排灯节”。它是印度最重要的节日。越来越多的美国人庆祝印度的Diwali

答案及剖析:

1.B 细节理解题。根据第五段最后一句Celebrations include lighting oil lamps or candles called diyas".可知,the Indian holiday Diwali的主要标志是Lamps。故选B

2.C 推理判断题。根据第三段中Neeta Bhasin created the Times Square event.She said Indian immigrants have found great success in America.But, she said, many Americans still do not know much about India.可知,Neeta Bhasin成立了the Times Square的活动是为了让印度文化在美国更广为人知。故选C

3.A 细节理解题。根据第五段中In India, Diwali is a five-day harvest festival held just before the Hindu New Year.The exact dates change from year to year but Diwali is always in the fall.可知,Diwali在印度的秋天举行。故选A

4.C 主旨大意题。根据第一段More and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali.Diwali is Hindi for row of lights.It is the most important holiday in India.可知,Indian Holiday Diwali也照亮了美国。它在美国越来越受欢迎。故选C

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册