用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021版高考一轮复习Unit2Healthyeating练习必修3(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小931 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 11:46:09
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

(2019安徽五校联盟质检)

We humans are addicted to sugar.That makes sense.All animals need sugar to live.Its the fuel that powers our cells.So its not surprising that were born to want the sweet stuff.

Sugar stores the suns energy like a battery.After a meal,your body breaks down foods into their building blocks.It uses some sugar for energy right away.The rest get stored for the body to break down later.Its a myth that sugar makes you extremely excited,but having a sugary snack can give you a quick burst of energy.Thats because the sugar in sweet foods is easy for your body to turn into fuel.When you eat other kinds of foods,like vegetables,it takes longer for your body to break the sugar down.

These days its easy to find sweet snacks.Sodas,candy,cakes and even foods that seem healthy,such as yogurt,can be packed with sugar.Food makers add sugar,because they know that to humans,sweet makes everything taste better.Americans eat about 20 teaspoons of extra sugar every day.Thats way more than what is good for us.

Eating too much sugar can cause more than a stomachache.It can make people overweight,decay the teeth and even cause diabetes.However,experts arent worried about naturally sweet foodsthe problem is added sugar.So go ahead and enjoy sweet apples or even sugar-rich carrots that are also full of vitamins and other good stuff.

Even cake is great once in a while,as long as you dont overdo it.After all,no one wants life to be dull.And your body needs its fuel!

1.The first two paragraphs are mainly developed by    

A.cause and effect  B.problem and solution  C.giving examples   D.making comparisons

2.People may be tricked into eating too much sugar because    

A.no one wants life to be boring

B.were born to want the sweet stuff

C.so-called healthy food can be packed with sugar

D.sugar is the fuel for the plants and animals on the earth

3.What does the author want to stress in Paragraph 4?

A.Wed better say no to sweet foods.           B.Experts are worried about added sugar.

C.Eating too much sugar is bad for our health.  D.Wed better consume sugar from natural sources.

4.What can be a suitable title for the text?

A.Sugar Is Everywhere   B.Sugar Brings Happiness

C.Why Do We Love Sugar? D.Why Does Sugar Make Us Fat?

语篇解读:本文是一篇说明文。糖能给人体提供必需的能量,且易分解,人天生需要糖分;虽然甜食尝起来可口,但是我们不要过多食用。

答案及剖析:

1.A 写作手法题。根据第一段尾句“So its not surprising that were born to want the sweet stuff”和第二段倒数第二句“Thats because the sugar in sweet foods is easy for your body to turn into fuel,并结合第一、二段的内容可知,第一段解释了人天生需要糖的原因;第二段解释了甜食能快速补充能量的原因;据此可推知,第一、二段是通过解释因果的方法组织内容的,A项正确。

2.C 细节理解题。根据第三段第一、二句“These days its easy to find sweet snacks. Sodas,candy,cakes and even foods that seem healthy,such as yogurt,can be packed with sugar”可知,甜食随处可见,即使是看起来健康的食品也会含有大量糖分,故人们会误食很多含糖食品。

3.D 推理判断题。通读第四段可知,该段第一、二句介绍了食用过量的糖的害处;第三句说明专家对添加糖分的食品的担忧;第四句紧接着提出建议:吃富含糖但也富含维生素和其他有益成分的天然食物。据此可推知,该段旨在强调,我们最好食用天然食物来摄入糖分,D项正确。

4.C 标题归纳题。通读全文可知,糖能给人体提供必需的能量,且易分解,人天生需要糖分;虽然甜食尝起来可口,但是食用过量的糖有害人体健康,我们最好食用不但富含糖分,还含有维生素和其他有益成分的天然食物。故C项最适合作本文标题。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册