用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2021版高考一轮复习Unit2Cloning练习选修8(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类一轮复习
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高三年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小935 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/6/8 11:40:53
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 .阅读

(2019山西临汾第一中学高三模拟)

In an effort to discourage people from using plastics,scientists have been hard at work inventing alternative packaging products.From water bottles made from seaweed to cutlery(餐具) made from rice and wheat,a number of inventions are set to change the way we eat while we are on the go,or having a relaxing picnic in the park.

The idea of using seaweed to make eco-friendly water bottles has been around for a few years.Recently,Ari Jonsson took his inventiona water bottle made from red seaweedto show off at a festival.The bottles will only hold their shape as long as they are filled.As soon as these bottles are empty they will begin to break down,though they would be perfectly safe to eat.Ari Jonssons bottles are a step closer to a widely used alternative to the current plastic ones.

The eatable water container is not the only product to add to our image of the future.Narayana Pessapaty has also created eatable spoons.After the success of his spoons,Mr.Pessapaty is ready to expand and introduce forks and chopsticks to his menu.His aim is to largely reduce the amount of plastic waste,which is a huge problem for waste sites all over the world.It is a product that may take up to 500 years to break down,and recycling companies worldwide are struggling to deal with it.

Aside from the obvious benefits to the environment,this new packaging is also cheap to produce and therefore cheap to buy.Even better is the fact that similar eatable cutlery can be made at home,possibly a science project for children or just fun with friends.Why not experiment and create your own recipes?

1.Why do scientists invent alternative packaging products?

A.To make peoples life more convenient.  

B.To show off their inventive talents.

C.To change the way we picnic outside. 

D.To reduce the amount of plastic waste.

2.What makes Ari Jonssons water bottles eco-friendly?

A.They can be made at home.

B.They are cheap to produce and buy.

C.They will hold their shape when they are filled. 

D.They will break down themselves when empty.

3.What do Ari and Narayanas inventions have in common?

A.They are convenient to carry.         B.They are safe to eat.

C.They can be used for a short time.    D.They are heavier than plastics.

4.What can be inferred from this passage?

A.Home-made eatable cutlery is likely to be popular.

B.Eatable cutlery will completely replace plastics in the near future.

C.No recycling companies can break down plastic waste.

D.Its unsafe for individuals to invent eatable cutlery at home.

语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍可以吃的环保餐具。这些家用食用餐具很可能是受欢迎的。

答案及剖析:

1.D 细节理解题。根据第一段第一句“In an effort to discourage people from using plastics,scientists have been hard at work inventing alternative packaging products.”可知科学家发明可替代的包装产品是为了减少塑料废品。故选D

2.D 细节理解题。根据第二段第四句“As soon as these bottles are empty they will begin to break down,though they would be perfectly safe to eat.”可知Ari Jonsson的水瓶空的时候自动毁掉,所以他的水瓶是环保的。故选D

3.B 细节理解题。根据第二段第四句后半句“though they would be perfectly safe to eat.”再根据第三段二、三句“Narayana Pessapaty has also created eatable spoons...to his menu.”可知他们发明的共同点就是能安全地吃。故选B

4.A 推理判断题。根据最后一段第二句“Even better is the fact that similar eatable cutlery can be made at home,possibly a science project for children or just fun with friends.”可知国产食用餐具很可能是受欢迎的。故选A

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册