A
In 2013,I realised that I needed a break from the office work, so I set out travelling. But I had no idea how much the decision would change me for the rest of my life!
Before travelling, I was always worried about what other people think of me. How I looked and dressed was really important to me. I was always worried about putting on weight, getting darker, wondering if I was goodlooking enough to socialise and be one of the people I used to hang out with. It doesn't matter now. I'm more confident with my colour, my weight, and how I dress.
I used to compete a lot even when I was still a kid. I always wanted to impress people with how smart I was, how I could handle any task ... But now, why should I feel like I need to compete? I only need to impress myself. My life is already complete; I just have to make sure that whatever I do will be positive (积极的) and make me a better person.
I was a 24yearold Filipina with a successful career (事业) and had all of the things I could buy. But when I started travelling, I was no one. I have to learn a lot of things when travelling and I love it!
I thought the only skills I needed to improve were Microsoft Office and networking. Well I can now proudly say that I know how to fix beds in a hotel style, how to cook breakfast for a lot of guests, and how to work in a restaurant!
Besides the skills I've learned volunteering, I have completed several certifications (资格证) to start making money to support my new lifestyle. I am now a yoga teacher, an Ayurveda massage therapist (按摩师) and an English teacher. Now, with the new skills and certifications, I can work wherever I want!
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者因一次偶然的决定开始旅行。这次经历改变了她以后的生活。
21.Why did the author start travelling?
A.To escape from her thenjob.
B.To make herself a better person.
C.To look for an interesting lifestyle.
D.To experience different kinds of jobs.
答案与解析:A 细节理解题。由第一段中的“I realised that I needed a break... set out travelling.”可知,作者起初开始旅行是为了暂时摆脱当时的工作。
22.How did travelling change the author's life?
A.It improved her socialising skills.
B.It made her more impressive to people.
C.It changed the way she saw herself.
D.It helped her realise the true meaning of life.
答案与解析:C 推理判断题。由第二段和第三段可知,在旅行之前,作者非常注重自己的长相、身形、着装等,在意他人对自己的看法,而且期盼获得他人的认可;开始旅行之后,作者变得更加自信,且不再追求他人的认可,只是努力让自己变得更好。因此,旅行改变了作者对自我的认知。
23.How is the text mainly organised?
A.By time. B.By space.
C.By comparisons. D.By examples.
答案与解析:C 推理判断题。通读全文可知,作者记述了自己开始旅行的原因,并采用今昔对比的方式,从几个方面阐述了旅行给自己带来的改变。提示本题答案的线索词汇或结构有:Before travelling, It doesn't matter now, I used to, But now, I thought, I can now等。