Ⅰ.阅读理解
On a day in Arkansas, some fishermen saw a bear cub (幼兽) in a tree. As hours went by, its mother didn't return. So they called wildlife biologist (生物学家) Eastridge.
The bear cub was sick and hungry, weighing only 5 pounds and with his eyes not completely open. Eastridge called Lisa Stewart, who works at Appalachian Bear Rescue in Tennessee. Stewart always makes room for a new cub.
She named the bear Miracle because she thought it was a miracle that he had survived! As soon as she could, she stopped having contact with the cub so he would not become too used to humans. When the cub arrived, Stewart cleaned his eyes and put him in a house alone. Since Miracle was already 5 months old. Stewart gave him bowls of food and another bowl of a special formula (配方奶粉), similar to a bear mother's milk. Sometimes, Miracle would reach his head out of his house and take some formula or food. But he wasn't eating too much.
Miracle was too weak to be with other bears. So Stewart gave him a toy bear named Buddy. He took it into his house and covered it with straw (稻草). He fed Buddy, too. Stewart often found the toy covered in formula and berries and its ears full of apple chunks. Now that Miracle had Buddy, he came out of his house more often and wanted to eat.
After two months, Stewart introduced Miracle to other bears so they could learn from one another. She avoided any direct contact with Miracle and the other bears. Stewart wanted to make sure they stayed afraid of humans so they could go back into the wild again. She always hid behind a fence (栅栏) and threw food over the top secretly. The bears hunted for this food as they would soon do in the wild.
Five months later, Rick Eastridge returned to pick up a healthy 90pound Miracle and another bear from Arkansas named Rocky. Eastridge loaded the bears into boxes on his truck and transported them back to the wild. As soon as the bear boxes were opened, the two cubs ran for the woods ─ where they belonged.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一只被母亲遗弃的小熊,身体很虚弱,但在Stewart的照顾下,小熊被拯救了过来,并且重新回到大自然的故事。
1.What did Stewart do shortly after the cub arrived?
A.She helped him eat food.
B.She contacted with him.
C.She settled him down.
D.She named him Miracle.
解析:选C 细节理解题。根据第三段中的“When the cub arrived, Stewart cleaned his eyes and put him in a house alone.”可知,Stewart给幼熊清理眼睛,腾出居住的地方,使这只幼熊安顿了下来,故选C。
2.A toy bear was given to Miracle in order to ________.
A.remind him not to waste his food
B.kill his lonely time in his house
C.develop his skills of making friends
D.rid Miracle of its fear of humans
解析:选B 细节理解题。根据第四段中的“Miracle was too weak to be with other bears. So Stewart gave him a toy bear named Buddy.”可知,Miracle太弱了,不能和其他熊在一起。于是Stewart给了他一只名叫Buddy的玩具熊来消磨寂寞的时光,故选B。
3.Why did Stewart always give food to Miracle in secret?
A.He could learn how to find food in the wild.
B.He was too weak to be frightened by humans.
C.A good relationship could be developed.
D.She didn't want to disturb his peaceful life.
解析:选A 推理判断题。根据第五段中的“She always hid behind a fence (栅栏) and threw food over the top secretly. The bears hunted for this food as they would soon do in the wild.”可知Stewart总是躲在栅栏后面扔食物,小熊们像在野外一样捕食食物。所以Stewart这样做的目的是为了锻炼小熊Miracle使它能在野外找到食物,故选A。
4.What is the best title for this passage?
A.An Unusual Bear
B.The Growth of Miracle
C.Rescuing Miracle
D.Contacting Miracle
解析:选C 标题归纳题。文章主要讲述了一只被母亲遗弃的小熊,身体很虚弱,但在Stewart的照顾下,小熊被拯救了过来,并且重新回到大自然的故事。整篇文章是围绕着营救小熊Miracle展开的,所以文章最好的题目是选项C。